1245
page-template-default,page,page-id-1245,wp-custom-logo,theme-stockholm1,stockholm-core-2.2.4,woocommerce-no-js,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-mobile-logo-set,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-637,elementor-page elementor-page-1245

Wimke 

Margriet

 

Hoe leuk is dit! Een samenwerking met Wimke. Ik fan van haar. Een super leuk en creatief mens. Ze schrijft blogs maakte het boek Smûk met allemaal toffe zelfmakers. We wilden heel graag samen wat gaan doen. Na een paar dates zijn we eruit! We hebben een Margriet x Wimke mokjes lijn! Precies de mokjes zoals wij ze het liefste hebben, vrolijk, handgemaakt van gespikkeld klei en in blije kleuren in 4 verschillende varianten: blauwe strepen, gele- en oranje stippen en paarse strepen met oranje stippen. Vanaf vandaag kun je de Margriet x Wimke mokjes kopen in mijn webshop.


 

Duimpotjes


 


pinch bowls maken, oftewel duimpotjes. wat zijn dat precies?


Duimpotjes zijn één van de oudste manieren om aardewerk te maken. Het mooie is dat de eenvoud van de techniek duizenden jaren heeft overleefd. Het verbindt ons met het verleden. Hoe mooi is dat?! Functioneel aardewerk werd gemaakt lang voordat de draaischijf werd geïntroduceerd. Voordat de draaischijf werd gebruikt, werd aardewerk gemaakt met verschillende handvorm technieken. Eén van deze technieken is knijpen en modelleren van klei. Het maken van duimpotjes.

Een duimpotje maken is een goede eerste kennismaking met klei. Je ervaart de klei doordat je knijpend tot een gewenste vorm komt. Je kneed een bolletje klei en steekt je duim precies in het midden. Doordat je met je duim en wijsvinger gelijkmatig de klei samen drukt terwijl je de bal ronddraait ontstaat er al gauw een vorm. Je blijft ronddraaien en knijpen zodat de wanden dunner worden. En zo ontstaat daar een duimpotje, een kopje of een kom.